2015. november 21., szombat

Nutellás sajttorta

Maresz és Imi jöttek vendégségbe hozzánk, "ottalvós buliba". Főzésben nem vagyok otthon, meg nem is nagyon szeretem, de illendő meleg étellel várni barátokat, így egy egyszerű carbonarat választottam. Aki szépen megvacsorázott (és aki végül nem, khm, Milán...) desszertet is kapott.
Nem szoktam Nigella Lawson műsorait nézni, sőt, nem is tudok róla kb. semmit (ő szokott éjszaka nassolni?!), de múlt héten egyszer véletlenül belebotlottam egybe, éppen süteményt csinált. Ripsz-ropsz összedobható sajttorta, nutellával ízesítve. Na, ez nagyon megtetszett, úgyhogy rákerestem a neten, mert a mennyiségeket nem mondta készítés közben, és meg is találtam itt. Persze a csaj nem írja, hogy honnan származik a recept, de ráismertem.
Összesen 4 (vagy max. 5) dolog kell hozzá, és a gép összeállítását és a mosogatást leszámítva valóban gyorsan elkészíthető.

Alap:
  • 280 g keksz (lásd Tapasztalatok)
  • 100 g vaj
A kekszet a szobahőmérsékletű vajjal aprítóban ledaráljuk. Az így kapott masszát egy 24 cm átmérőjű tortaforma aljába nyomkodjuk, és a hűtőbe tesszük.

Krém:
  • 440 g mascarpone
  • 300 g nutella (lásd Tapasztalatok)
A mascarponét a nutellával jól összekeverjük (én géppel csináltam, K keverővel). A krémet szépen elkenjük a kekszes alapon, majd pár órára hűtőbe tesszük.

A tetejére nem feltétlenül szükséges szerintem bármit is tenni, de nekem pont volt itthon mókus mogyoróm (ahogy a Lehel piacon hívják), így megpirítottam picit egy serpenyőben, majd mozsárban összetörögettem őket, és a sütemény tetejére szórtam.


Tapasztalatok:
  • Én Győri Édes kakaós kekszet használtam, teljesen bevált.
  • A receptben a krémhez volt még 50 g cukor. A keksz édes, a nutella nagyon édes, hová tegyük még azt az 50 g cukrot??? Felesleges, így is nagyon édes.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése