Zebratorta

2016. június 11. Könnyű, látványos, finom

Nagy melegben kerti partiba nem akartam semmilyen romlandót vinni, ezért inkább vállaltam a hőséget a konyhában arra az egy órára, amíg megsül ez a "torta". Pár évvel ezelőtt már készítettem, akkor is bevált egyszerűsége, de nagyszerűsége révén.

Hozzávalók:

  • 5 db tojás
  • 250 g porcukor
  • 125 ml víz
  • 250 ml étolaj
  • 12 g sütőpor
  • 375 g búzaliszt
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 1 teáskanál őrölt fahéj

A tojásfehérjéket kemény habbá verjük és félretesszük. A tojások sárgáját a cukorral kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a vizet és az olajat.
A lisztben elkeverjük a sütőport, kézi habverővel apránként a tojássárgájás masszába keverjük. Ezután egy műanyag spatulával a kemény tojásfehérjehabot széles mozdulatokkal, óvatosan hozzákeverjük a tésztához.

Megfelezzük a tésztát, az egyik felébe belekeverjük a kakaót és a fahéjat. Jöhet az összeállítás!
Egy 22-24 cm átmérőjű tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral. A sárga tésztából 2 evőkanálnyit teszünk a forma közepére. Ez magától elkezd majd kicsit szétfolyni. Ezután 2 evőkanálnyit teszünk a kakaós tésztából a sárga közepére. Az újabb kanálnyi tészta egyre kijjebb nyomja az előzőt, így terül el, ez adja a szép csíkozását.  A 2-2 evőkanálnyi adagolást váltogatva addig folytatjuk amíg el nem fogy a tészta. 
170°C-on kb. 50 percig süssük, hústűvel ellenőrizzük, átsült-e. A formában hagyjuk teljesen kihűlni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése