Sport szelet

2015. július 23.

Projektmegbeszélés volt az irodában, amelyre pogácsát és szendvicseket rendeltünk, tehát csupa sósat. Gondoltam, jól esne egy kis édes is, ezért elterveztem, hogy készítek valamit. Mivel egész héten kánikula volt, hiába választottam ki több új sütit is, nem volt lelkierőm bekapcsolni a sütőt, és maradtam a sport szeletnél. De ha már egy régi recept, akkor kipróbáltam valamit.
Fehér csokival szerettem volna kicsit márványozni a tetejét, ezért a mikróban próbáltam a fehércsokit felolvasztani. De sajnos nagyon nem volt folyós, így miután a masszára terítettem az étcsokit, az étcsokis edényben olajjal felolvasztottam a fehércsokit, ami az étcsokival keveredve szép mogyoróbarna lett. Ezt kiskanállal csorgattam az étcsokira.


2014. december 4. 

A céges Mikulás ünnepségre is elkészítettem, gondoltam, kicsit feldobom. Két elgondolásom volt:
1. transzferfóliával mintázom a tetejét
2. fehércsokival márványozom a tetejét

Végül az első mellett döntöttem. Van pár fóliám itthon, anno rendeltem neten a vizsgára. Az egyiken aranyszínű körök vannak, az jól passzol az étcsokihoz. Miután rákentem a csokit a masszára, gyorsan rátettem a fóliát. Na...természetesen pont fordítva sikerült, pedig direkt megnéztem! Szóval miután jól rányomkodtam, szedhettem is le, ezzel elég sok csokit vesztettem, pedig próbáltam menteni a menthetőt. Megfordítottam, s lenyomkodtam újra, de ekkor már könyékig csokis voltam. :) Végül egész jó lett, kérdezték is másnap, hogy csináltam. :)

A fóliamacera hatása:


Felvágva:



2014. november 27. "Gyorsan valami finomat"

A hétvégén Daniékhoz utaztunk Ljubljanaba, s nem akartam üres kézzel (vagyis estemben süti nélkül) menni. De a héten nagyon sok dolgom volt, illetve egy tortát is sütöttem egy kollégámnak, ezért csütörtökön egy nagyon gyorsan elkészíthető sütit próbáltam ki, aminek a receptjét Ágitól kaptam. Kiderült, hogy az egyik kedvenc blogomról (innen) van.

Hozzávalók:
  • 25 dkg (darált) háztartási keksz
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 12,5 dkg margarin
  • 10 dkg kristálycukor
  • 1 dl tej (én mandulatejet használtam)
  • rumaroma ízlés szerint
Tetejére egy tábla csoki és 1 evőkanál olaj.

A darált kekszet összekeverjük a kakaóporral egy nagyobb edényben. A margarint, a cukrot és a tejet  összemelegítjük, amíg elolvad a cukor és a margarin. Ezt ráöntjük a kakaós lisztre, majd hozzáöntjük a rumaromát is, majd elkeverjük a masszát, majd egy téglalap alakú edénybe nyomkodjuk. Óvatosan, mert forró! Használjunk spatulát vagy habkártyát.
Elég kevésnek bizonyult, egy nagyobb kerámiatálat béleltem ki először fóliával, de nagyon lapos lett volna az egész, úgyhogy egy kis műanyag, hűtőbe való dobozt vettem elő. Azt már nem béleltem ki, kijött simán.
Amíg a csoki az olajjal együtt felolvad, addig a masszát a hűtőbe tesszük.
A felolvadt csokit ráöntjük a masszára, majd kicsit elegyengetjük, s a hűtőbe tesszük.
Miután megdermedt, forró vízbe mártott késsel kockákra, vagy téglatestekre vágjuk a sütit.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése