Vaníliás krémtúró

2016. január 30. Ez valami isteni!

Anyu jön ma hozzám, és volt itthon egy csomag túróm. Csináltam már vaníliás krémtúrót pár éve, egy volt kolléganőmtől kaptam a receptet, de fogalmam sincs, hol van... Megint a Nassoldához fordultam. Kicsit bonyolultabb, mint amilyen a másik volt (emlékeim szerint), de megéri!

Hozzávalók:
  • 2 tojás sárgája
  • 5 dkg cukor
  • 2 dl tej
  • 1 csapott evőkanál kukoricakeményítő
  • 1/2 rúd vanília magjai
  • 25 dkg túró
A tojássárgákat és a cukrot habosra keverjük, majd hozzáadjuk a keményítőt és egy löttyintésnyi tejet, amellyel simára keverjük.
A maradék tejet a kikapart vanília magjaival (én bele szoktam dobni a szárat is) felforraljuk. Rövid forrás után öntsük hozzá a tojásos masszát, és addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik puding állagúra. (ez eltart egy darabig)
Ki kell hűteni a krémet, én egy jénai edény tetejébe öntöttem, elterítettem, hogy gyorsabban hűljön. Tetejére levegőmentesen folpackot nyomkodtam, hogy ne bőrösödjön be.



Amint kihűlt, a túrót villával áttördeltem, majd hozzákevertem a vaníliás krémet. Kis tálkákba adagoltam (összesen 4-be), végül hűtőbe tettem. A keverőtálban maradt egy kevés, azt kinyaltam...azta! Alig várom, hogy feltálaljam! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése