2016. január 30. Ez valami isteni!
Anyu jön ma hozzám, és volt itthon egy csomag túróm. Csináltam már vaníliás krémtúrót pár éve, egy volt kolléganőmtől kaptam a receptet, de fogalmam sincs, hol van... Megint a Nassoldához fordultam. Kicsit bonyolultabb, mint amilyen a másik volt (emlékeim szerint), de megéri!
Anyu jön ma hozzám, és volt itthon egy csomag túróm. Csináltam már vaníliás krémtúrót pár éve, egy volt kolléganőmtől kaptam a receptet, de fogalmam sincs, hol van... Megint a Nassoldához fordultam. Kicsit bonyolultabb, mint amilyen a másik volt (emlékeim szerint), de megéri!
Hozzávalók:
- 2 tojás sárgája
- 5 dkg cukor
- 2 dl tej
- 1 csapott evőkanál kukoricakeményítő
- 1/2 rúd vanília magjai
- 25 dkg túró
A tojássárgákat és a cukrot habosra keverjük, majd hozzáadjuk a keményítőt és egy löttyintésnyi tejet, amellyel simára keverjük.
A maradék tejet a kikapart vanília magjaival (én bele szoktam dobni a szárat is) felforraljuk. Rövid forrás után öntsük hozzá a tojásos masszát, és addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik puding állagúra. (ez eltart egy darabig)
Ki kell hűteni a krémet, én egy jénai edény tetejébe öntöttem, elterítettem, hogy gyorsabban hűljön. Tetejére levegőmentesen folpackot nyomkodtam, hogy ne bőrösödjön be.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése