Dán vaníliás keksz

2016. szeptember 20. Kövesd a videót!

Gyors kekszreceptet kerestem, ezt találtam. Igazából szinte linzertészta...

Hozzávalók:
  • 300 g finomliszt
  • 200 g szobahőmérsékletű vaj
  • 100 g porcukor
  • 1 nagyobb tojás
  • 1 evőkanál vanília aroma
  • késhegynyi só
A száraz hozzávalókat elkeverjük és a vajat elmorzsoljuk benne. Hozzáöntjük a vaníliát, a felvert tojást, és mindezt összekeverjük (én fakanállal nem tudtam, kézzel gyúrtam...).
A masszát habzsákba töltjük és sütőpapírral fedett sütőlemezre karikákat formázunk belőle. (Lásd Tapasztalatok)
200°C-os sütőben kb. 10 percig sütjük, amíg színesedni nem kezd a keksz.


Tapasztalatok:
  • A recept alapján készítettem, és nekem is gondot okozott a formázás, mert nem volt elég folyós a tészta. Ezért utánanéztem más oldalakon is, és kiderült, hogy ez a "dán vajas keksz" nem is szó szerinti fordítás, mivel ők "vaniljekranse"-nak hívják, tehát vaníliás keksznek.
  • Az egyik blogger egy videóra hivatkozik, amiből kiderül, hogy nem kézzel kellene gyúrni vagy keverni az összetevőket, hanem géppel. Legközelebb így próbálom, szerintem tegyétek Ti is ezt!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése