Már többször vettem kész leveles tésztát (egyrészt elkészíteni macerás, másrészt annyira nem is szeretem, hogy nekikezdjek), általában sósat sütöttem belőle (virslivel töltöttem), de most édességre vágytam. Miután kiderült, hogy a fahéjtól beindulhat a szülés, maradtam a klasszik kakaós csigánál.
Hozzávalók:
- 1 csomag leveles tészta (hűtőpultból, nem fagyasztóból vettem)
- 2 evőkanál kakaó (lásd Tapasztalatok)
- 4 evőkanál porcukor (lásd Tapasztalatok)
- kevés margarin
A leveles tésztát kicsomagolom, kitekerem, majd a puha, kicsit (mikróban) megolvasztott margarinnal megkenem. A kakaót és a porcukrot összekeverem, rászórom a margarinozott tésztára, majd feltekerem. Attól függ, melyik oldalról csinálom, milyen méretet akarok - nagy különbség amúgy nincs.
A tekercsből kb. 1,5 cm vastag szeleteket vágok, és elhelyezem a sütőpapírral bélelt tepsin. 180°C-on kb. 25 percig sütöm őket. Frissen a legfinomabb.
Tapasztalatok:
- Nem szórtam rá az egész cukros kakaót, mert soknak gondoltam, de bőven elbírta volna a tészta, szóval használjuk fel mindet!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése