Kókuszos-zabpelyhes keksz

2017. január 7. Ez most azt hiszem, tényleg mindenmentes

Mivel sajnos a csapatban egyre többünknek van valamilyen nyavalyája, olyan sütit kerestem, amit mindenki bátran fogyaszthat, tehát tejcukor, tejfehérje, élesztő, fehér liszt és cukor sincs benne, megint Vikihez fordultam. Előzetesen csekkoltattam a lányokkal a hozzávalókat, persze a vaj itt ki volt lőve. Niki felhívta arra a figyelmemet, hogy meglepő módon nem minden margarin tejmentes, úgyhogy meg kellett nézni az összetevőket. A Vénusz és a Liga is jó, most az előbbit használtam.

Hozzávalók:
  • 10 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
  • 10 dkg nyírfacukor
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • 10 dkg zabpehely
  • 12 dkg margarin (természetesen vaj is jó)
  • 1 tojás
  • 1 csipet szódabikarbóna (ezt én most kihagytam, nem hiányzott)
  • 1 csipet só

A lisztet összekeverjük a kókuszreszelékkel, a cukorral, a zabpehellyel, a szódabikarbónával és a sóval. A margarint megolvasztjuk, és hozzákeverjük a száraz hozzávalókhoz, majd a tojással tésztát gyúrunk belőle. Diónyi gombócokat formázunk a tésztából, melyeket két tenyerünk között kilapítunk, kb. 1-1,5 cm vastagságúra.
Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük őket, 180°C-os sütőben 15 perc alatt megsütjük őket.
Mindenkinek bejött, szerintem kellemesen kókuszos íze van.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése