Ezzel kezdődött minden úgy 3 évvel ezelőtt. Sose ettem répatortát, nincs bajom a zöldséggel, de nehezen tudtam elképzelni, hogy tortát lehet belőle sütni. Az albérletben töltött utolsó napjaim egyikén gondoltam egyet, s megsütöttem ezt a receptet. Persze a narancshéjat kihagytam belőle, mert nem szeretem. A répareszelésben majd leszakadt a kezem (nagyon eszközeim sem voltak még akkor), és furcsa állaga volt a masszának. Jó sokáig sült, de finom volt az illata. Bevittem az irodába, a kollégák úgy megdicsérték, hogy el se hittem.
Azóta vittem karácsonyi buliba, nővérem doktori védésére, és az ellenérzést több fiúból/férfiból sikerült kiiktatnom. :)
Ma hirtelen felindulásból sütöttem meg újra, nem volt alkalom se. Mivel sajnos Milánnal, és Nóri barátjával sem sikerült megszerettetnem (pedig mindent megtettem az ügy érdekében), csak négyünknek készült, ebből kifolyólag a 18 centis formában sütöttem. Ehhez levettem az anyaghányadot a következőképpen:
- 200 g cukor (felesleges a barna)
- 150 ml étolaj
- 3 db tojás
- 210 g liszt
- 75 g dió
- 9 g sütőpor
- kávéskanál fahéj
- csipet só
- 300 g répa
- 250 g mascarpone sajt
Összekeverem a cukrot az olajjal, aztán egyenként belekeverem a tojásokat. A szárazanyagokat (liszt, dió, fahéj, só, sütőpor) összekeverem, majd bele a cukros masszába. Végül jön a répa. Ilyen lesz:
165 °C-on sütöm légkeveréssel 60 percig. Nagyon sokáig tart, mire kihűl. Mivel kicsi volt a forma, egész magasra feljött a tészta, ezért kettévágtam és a közepébe is kentem egy kis sajtot. Egyébként anélkül sem száraz!
Ahogy Anyu mondta: Az a legnagyobb dicséret részéről, hogy kétszer is vett! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése