2015. augusztus 20. Apunak
Az esküvő előtti héten hazamentem pár
napra, hogy kicsit kikapcsolódjak. Valahogy szóba került az Apuval
szokásos reggelizésünk közben a császármorzsa. A családból csak ő meg én
szeretjük, ezért nagyon ritkán ettünk, akkor is mirelitet. Én azóta
csináltam magamnak többször is, és szerencsére Milán is szereti, így
amikor Apu elejtette, hogy ő legutoljára gyerekkorában evett házi
készítésűt, úgy döntöttem, vacsira az lesz. Nem bonyolult, de azért
eltart egy darabig.
Hozzávalók:
- 100 g búzadara
- 7 g búzaliszt
- 250 ml tej
- 3 db tojás
- 100 g kristálycukor
Sütéshez:
- 50 g vaj
Tálaláshoz:
- porckor
- lekvár
A lisztet elkeverjük a
búzadarával, majd ráöntjük a tejet. Azzal is alaposan elvegyítjük, és a
keveréket egy órán át hagyjuk állni, hogy a búzadara megszívja magát
nedvességgel.
A tojássárgáját kihabosítjuk a cukor kétharmadával, és hozzákeverjük a tejes keverékhez.
A tojások fehérjéjét a maradék cukorral kemény habbá verjük, majd a habot hozzákeverjük a masszához.
A
vajat felolvasztjuk egy teflonos serpenyőben, és ráöntjük a masszát.
Fakanállal folyamatosan kevergessük, míg szét nem esik kisebb darabokra,
morzsákra, és kellőképpen meg nem pirul. Kezdetben furcsán folyós az
állaga, és az gondolnád, hogy elrontottad, de nem! :)
Mi porcukorral és Anyu sárgabarack lekvárjával ettük. :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése