Császármorzsa

2015. augusztus 20. Apunak

Az esküvő előtti héten hazamentem pár napra, hogy kicsit kikapcsolódjak. Valahogy szóba került az Apuval szokásos reggelizésünk közben a császármorzsa. A családból csak ő meg én szeretjük, ezért nagyon ritkán ettünk, akkor is mirelitet. Én azóta csináltam magamnak többször is, és szerencsére Milán is szereti, így amikor Apu  elejtette, hogy ő legutoljára gyerekkorában evett házi készítésűt, úgy döntöttem, vacsira az lesz. Nem bonyolult, de azért eltart egy darabig.

Hozzávalók:
  • 100 g búzadara
  • 7 g búzaliszt
  • 250 ml tej
  • 3 db tojás
  • 100 g kristálycukor
Sütéshez:
  • 50 g vaj
Tálaláshoz:
  • porckor
  • lekvár
A lisztet elkeverjük a búzadarával, majd ráöntjük a tejet. Azzal is alaposan elvegyítjük, és a keveréket egy órán át hagyjuk állni, hogy a búzadara megszívja magát nedvességgel.
A tojássárgáját kihabosítjuk a cukor kétharmadával, és hozzákeverjük a tejes keverékhez.
A tojások fehérjéjét a maradék cukorral kemény habbá verjük, majd a habot hozzákeverjük a masszához.
A vajat felolvasztjuk egy teflonos serpenyőben, és ráöntjük a masszát. Fakanállal folyamatosan kevergessük, míg szét nem esik kisebb darabokra, morzsákra, és kellőképpen meg nem pirul. Kezdetben furcsán folyós az állaga, és az gondolnád, hogy elrontottad, de nem! :)

 
Mi porcukorral és Anyu sárgabarack lekvárjával ettük. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése