Elutazunk hétvégén barátokkal, úgyhogy muszáj a hűtőt kienni. A túró már nem bírná ki a visszaérkezésünket, úgyhogy ehhez kerestem valami gyors sütit, merthogy délután már indulunk is.
Tészta:
- 15 evőkanál liszt
- 11 evőkanál cukor
- 1 db tojás
- 11 evőkanál étolaj
- 1 kiskanál szódabikarbóna
- 2 evőkanál kakaópor
- 2.5 dl tej
Túrós foltok:
Egy tálba tesszük a lisztet, hozzá a cukrot, tojást, olajat, kakaót, szódabikarbónát, és a tejet apránként hozzáöntve csomómentesen összekeverjük.
Egy tálba tesszük a lisztet, hozzá a cukrot, tojást, olajat, kakaót, szódabikarbónát, és a tejet apránként hozzáöntve csomómentesen összekeverjük.
Egy másik tálba tesszük a túrót, a citrom reszelt héját, a cukrot, búzadarát, tojást. Ezt is jól összekeverjük.
Egy 35x25 cm-es tepsibe beleöntjük a kakaós tésztát (én jobb híján tortaformába tettem), és elsimítjuk (nekem tök folyós volt...), majd egy kiskanállal kis kupacokban ide-oda beletesszük a túrós tésztát.
Előmelegítjük a sütőt, és 180-200°C-on kb. 25 perc alatt megsül, hústűt beleszúrva ellenőrizzük. (lásd Tapasztalatok) Akkor jó, ha nem tapad rá a tészta. A sütőajtót ne nyitogassuk, amíg sül, mert összeeshet a tészta. Ha megsült, zárjuk el a hőt, és hagyjuk még bent 10 percet.
Tapasztalatok:
- Nekem fura, hogy ilyen nagy intervallumot adtak meg. 190°C-on kicsit nyersecske maradt a közepén alul, hiába szúrtam bele a tűt, úgyhogy egy kicsit több időt és magasabb hőfokot adnék neki legközelebb.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése