Márványkuglóf 1. (margarinnal)

Szüleimnél voltam a hétvégén, vendégeket vártak estére.  Anyu Nagymamám márványszeletét akarta elkészíteni, de nem találta meg a receptet, ezért a neten keresett egyet, ezt választotta. Kérte, hogy segítsek neki, ki akarta próbálni a szilikonos sütőformáját. Természetesen úgy csinálta, hogy én is ehessek belőle, vagyis tejtermékmentesen. :)

Hozzávalók:
  • 20 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • 15 dkg porcukor
  • 12,5 dkg margarin
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 evőkanál kakaó
  • 2 dl rizstejszín
Egy keverőtálba beletettük a porcukrot, a vaníliás cukrot, majd hozzáadtuk a 2 egész tojást. Géppel habosra kevertük, majd állandó keverés mellett belecsorgattuk az olvasztott margarint és a tejszínt.
Végül részletekben hozzáadtuk a sütőporral összekevert lisztet, majd robotgéppel simára kevertük a masszát.

Ezután kétfelé osztottuk a tésztát (csak ránézésre), majd az egyik felét beleöntöttük a szilikonos kuglófformába (ezt előzetesen rátettük a rácsra, hogy ne folyjon el a tészta). A tészta másik feléhez hozzákevertük a kakaót, majd ráfolyattuk a formában lévő tészta tetejére szépen egyenletesen.

180°C-ra előmelegített sütőben 40-45 perc alatt süssük készre. A sütőből kivéve hagytuk egy kicsit a formában, majd megfordítottam. Lehet, hogy még kicsit meleg volt, és attól tört le picit a teteje, szóval inkább hagyjuk fejjel lefelé, amíg ki nem hűl.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése