Citromos nyári desszert

2015. június 6. Habkönnyű, hűsítő és finom!

A nagy melegben igazán jól esik valami hűsítő desszert. Még a kezdetek kezdetén vittem ezt a könnyen és gyorsan elkészíthető édességet az egyik csapatépítő tréningünkre, ami Kenesén volt. A délelőtti előadások között nem volt semmi harapnivaló, így pont jól jött mindenkinek a kávé, üdítő mellé egy kis nassolnivaló, mind elfogyott. :)
Azóta több kolléga elkérte a receptet, most a hétvégén Szilvi fel is emlegette, ezért is jutott eszembe, hogy a szombati kertipartira ezt vigyem. Amúgy se volt sok időm, és csak pár hozzávalóra volt szükségem.
Érdemes azért egy nappal előbb elkészíteni, hogy a babapiskóta biztosan megpuhuljon, nekem most csak pár órám volt, a kis korong alakú piskótának elég volt, a nagyobbak (vegyesen tettem bele) még itt-ott roppantak.

Hozzávalók:
  • 5 dl habtejszín
  • 5 dl tejföl
  • 2 db citrom
  • 10 dkg porcukor
  • babapiskóta
Kivételesen nem volt semmitől se mentes, de néha kell ilyen is :)
A habtejszínt kemény habbá vertem. Egy nagyobb tálban a tejfölt elkevertem, belereszeltem a citromok héját, majd belefacsartam a levüket. Ebbe belemértem a cukrot és elkevertem. Egy kevés habbal fellazítottam még a tejfölt, utána óvatosan hozzákevertem a maradék tejszínt.
Egy 22 cm átmérőjű tortaforma aljába (aminek kapcsos az oldala, hogy tálaláskor fel lehessen szeletelni a desszertet) belepakoltam egy réteg babpiskótát, arra rákentem a kréme felét. Erre tettem még egy réteg babapiskótát és aztán jött a krém másik fele.



Citromos nyári desszertLehet így is hagyni, vagy lehet rá tenni pl. gyümölcsöt. Nekem volt otthon valamennyi eprem, azokat félbevágva díszítettem fel a sütit.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése