Puncsgolyó

2015. augusztus 7.

Marciékhoz megyünk a Balatonra - vagyis a fiúk már tegnap lementek. Nem akartam sütni, és a minap láttam ezt a receptet Andinál. Pótoltam a rumaromát itthon, minden másom volt (babapiskóta helyett kekszmorzsa), este összeraktam. Terrrmészetesen mazsolát nem tettem bele... :)

Hozzávalók:
  • 45 dkg darált háztartási keksz
  • 12 dkg xilit (lásd Tapasztalatok)
  • 40 dkg baracklekvár (lásd Tapasztalatok)
  • 0.75 dl víz
  • 1.5 csapott evőkanál kakaópor
  • rumaroma ízlés szerint (lásd Tapasztalatok)
A háztartási kekszet egy edénybe kimértem. A cukrot, a lekvárt, a vizet és a rumaromát feltettem egy kis edényben a gázra, s hagytam, hogy homogénre főjön. A végefelé hozzáadtam a kakaóport, majd jól elkevertem, s ráöntöttem a kekszre. Nagyon meleg, ezért spatulával kevertem össze, amikor már kicsit hűlt, akkor kézzel összegyúrtam. Kóstolgattam, hogy mennyire rumos, még tettem bele, én szeretem.
Golyókat formáztam, és csokidarába, illetve kókuszreszelékbe forgattam őket.


Tapasztalatok:
  • Andi receptjében leírtaknál (15 dkg) kevesebb cukrot tettem a sütibe, mégis elég édes szerintem. A baracklekvár pedig nagyon sok, dominál az íze, vegyük lejjebb!
  • Kb. fél üvegcse rumaromát tettem bele.
  • Nem rögtön, 1-2 nap után érdemes fogyasztani, addigra összeérnek az ízek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése