Étcsokoládés-diós-banános sütemény

2016. december 22.

Még egy Candida diéta alatt is ehető süteményt kerestem Karácsonyra, Vikinél találtam is egy gyors receptet. Kicsit furcsállom, hogy a képén ennyire barna a süti, valószínűleg tett bele kakaóport, bár a receptben nem írja... Én mindenesetre ki fogom majd próbálni vele, csak annyit kell tenni, hogy a liszt "kárára" teszek bele valamennyit. Mondjuk 5 dkg-ot. Legközelebb.

Hozzávalók:
  • 10 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
  • 10 dkg fehér tönkölyliszt
  • 10 dkg vaj
  • 8 dkg nyírfacukor
  • 2 érett banán
  • 5 dkg 70%-os étcsokoládé
  • 5 dkg dió
  • 3 tojás
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 csipet só
A tojást kézi mixer segítségével kihabosítjuk a cukorral. Hozzáadjuk az olvasztott vajat, majd a szódabikarbónával és a sóval elvegyített liszteket. A tésztában elkeverjük a villával pépesített banánt, valamint a durvára aprított diót és csokoládét. A tésztát szilikonos vagy kivajazott és lisztezett hosszúkás (szerintem lehet őzgerinc is) sütőformába simítjuk, és 170°C-os sütőben 50 perc alatt megsütjük.

Bocsánat, de képtelenség volt szép képet csinálni róla, amúgy sem az erősségem a fotózás... Kb. úgy néz ki, mint a püspökkenyér, csak szerintem sokkal jobb.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése