Túrós lepény

Múltkor vettem túrót, ahhoz kerestem receptet a szombati vendégségbe szánt sütihez. Gabinál találtam ezt a gyors, könnyű receptet, ez pont belefért az időmbe.

Hozzávalók:
  • 3 egész tojás
  • 5 evőkanál kristálycukor (lásd Tapasztalatok)
  • 1 kis pohár tejföl (140 g)
  • 50 dkg túró (nekem 45 dkg volt otthon)
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 5 evőkanál búzadara
  • fél csomag sütőpor
A tojásokat habosra keverjük a cukorral, majd hozzákeverjük a tejfölt is. A búzadarát összekeverjük a sütőporral és a vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk a tojásos keverékhez. A túrót összetörjük, aztán hozzáadjuk a masszához.
Egy 20x20 cm-es tepsit kivajazunk, liszttel picit megszórjuk, majd beleegyengetjük a túrós masszát (lásd Tapasztalatok) és előmelegített 160°C-os légkeveréses sütőben kb. 25-35 percig sütjük ilyen szép barnára:



Sütés után kicsit hagyjuk hűlni, szeletelve és porcukorral meghintve tálaljuk. (lásd Tapasztalatok)

Tapasztalatok:
  • Nem túl édes, aki nagyon édesszájú, az tegyen bele több cukrot.
  • Nekem eléggé beleragadt a tepsibe, legközelebb jobban kivajazom vagy sütőpapírt teszek alá.
  • Engem valamiért a rizskochra emlékeztet, szerintem egy kis lekvárral is nagyon finom.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése