Norvég almatorta teljes kiőrlésű zabliszttel, nyírfacukorral és rizstejjel

Annak érdekében, hogy Kriszti is nyugodt szívvel ehessen legalább az egyik sütiből, pár dolgot kicseréltem a receptben, de ugyanúgy készítettem el, csak ezt frissiben tálaltam.
Nyírfacukor volt itthon, tejet én sem iszom, úgyhogy rizstej is, teljes kiőrlésű lisztet pedig a Lehel csarnokban vettem. Bementem ott egy boltba, s mikor mondtam, mit keresek, sorolták a különböző teljes kiőrlésű liszteket, azt se tudtam, melyiket válasszam. Ráböktem a zablisztre, kétféle volt abból is, s mivel ugyanannyiba kerültek, a biot vettem meg (650 Ft 1 kg, ma láttam, hogy a Spar-ban is van a nem bioból 400 valamennyiért...).

Tészta:
  • 2 tojás
  • 1,5 dl nyírfacukor
  • 50 g vaj
  • 1,5 dl rizstej
  • 3 dl teljes kiőrlésű zabliszt
  • 2 teáskanál sütőpor
Tetejére:
  • 1 nagy alma
  • 1 evőkanál nyírfacukor
  • 1 teáskanál fahéj
Az egész tojásokat a cukorral habosra verjük. Nem lesz olyan habos, mint sima cukorral, de sebaj. Az olvasztott vajat és a tejet a tojásos keverékbe öntjük. A lisztben elkeverjük a sütőport, majd belekeverjük a folyadékba.
A (recept szerint 22 cm átmérőjű, de én 25 cm-est használtam) tepsit kivajazzuk, és beleöntjük a tésztát. Elég folyós lesz.
Az almát kicsumázzuk, és vékony szeletekre vágjuk. Szépen elhelyezzük a tésztán a szeleteket, majd rászórjuk a fahéjat és a cukrot.


A 175 °C-ra előmelegített sütőben 40 percig sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése