Banánkenyér (vegán)

Ma Ildi és Szilvi jött babanézőbe, szerettem volna sütni nekik valamit. Doni kipöttyöződése miatt most a tej mellett még a tojást is el kellett hagynom, ezért valami vegán receptet kerestem. Volt itthon két kissé barnuló banán, így ezt is beírtam a keresőbe, és ezt találtam.
Fehérborom nem volt itthon, diót szintén nem használhattam Doni miatt, így kicsit átalakítottam.
A "csésze" mértékegység kissé megakasztott, de aztán rákerestem az átváltására, és úgy méregettem.

Hozzávalók:
  • 2 nagy, érett banán
  • 120 ml olaj
  • 20 dkg cukor (lásd Tapasztalatok)
  • 1 kiskanál fahéj
  • 28 dkg liszt
  • 1 zacskó sütőpor
  • víz (érzésre, ld. később)
A banánokat egy keverőtálban villával összetörtem, majd ráöntöttem az olajat, a cukrot és a fahéjat, azután mindezt összekevertem.
Egy másik tálba kimértem a lisztet, és belekevertem a sütőport. Ezután a száraz anyagokat a nedveshez kevertem. A fehérbort más híján vízzel pótoltam, gondolomformán öntöttem, hogy egy kicsit lazítsa a masszát (Kristóf azt írja, sűrű főzelékállagúnak kell lennie), szerintem max. egy deci volt.
Mivel nincs őzgerinc formám, ezért egy 18 cm átmérőjű tortaformába öntöttem a tésztát, 180°C-on 55 percig sütöttem, tűpróbával ellenőriztem.
Szépnek nem szép, de finom!


Tapasztalatok:
  • Szerintem egy kicsit édes lett.
  • Lehet beletenni tört diót, darabolt étcsokoládét, ha valaki nem allergiás rá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése