Sütőtökös kókuszgolyó

Még Mikuláskor Juli kókuszgolyót vitt körbe a kollégák között, érdekes, narancssárga színe volt. Kiderült, hogy sütőtökből csinálta, érdekes íze volt, de nekem ízlett, ezért elkértem a receptjét. Mivel méz meg háztartási keksz van benne, a Candida diéta alatt nem tudtam elkészíteni, de most Apu hozott sütőtököt, amiből Anyu már nem akart olyan sokat enni, ezért végre kipróbáltuk. Nem érdemes előre elárulni, miből van, mert egyesek finnyognak (nem mondok neveket... :) ), pedig szerintem nincs sütőtök íze. De persze ne akarjuk összehasonlítani az eredeti kókuszgolyóval, mert ebben nincs kakaó, nyilván nem olyan.
Eredetileg állagra mennek a mennyiségek, de én direkt méricskéltem, ezt írom le.

Hozzávalók:
  • 260 g megsült sütőtök
  • 230 g darált háztartási keksz
  • 3 evőkanál méz (lásd Tapasztalatok)
  • 1 kávéskanál fahéj
  • kókuszreszelék (állítólag darált dióba is lehet hempergetni)
A sütőtököt puhára sütjük, kikaparjuk a húsát, villával összetördeljük. Hozzáadjuk a többi alapanyagot és jól összegyúrjuk. Golyókat gömbölyítünk a masszából, majd kókuszreszelékbe hempergetjük őket.

                                Fotó by Baranyai Nóra

Tapasztalatok:
  • Először 1, aztán 2 evőkanál mézet tettem bele, folyamatosan kóstoltuk, de kellett a 3. Ízléstől és a tök édességétől is függ, mennyi mézre van szükség.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése