Márványszelet

2018. december 15. Gyors, egyszerű

Márványszelet

Krisztiék jöttek át hozzánk, hogy még a bab születése előtt találkozzunk. Kriszti hozta a főételt (rakott krumplit növényi tejszínnel), gondoltam, akkor nekem háziasszonyként legalább valami desszertet illene prezentálnom. Végül előétel lett belőle, mert már mindenkinek kopogott a szeme, de az estebéd csak sült, csak sült... :)

Innen vettem az alapokat, de a recepttel ellentétben én kivételesen semmi extra hozzávalót nem használtam.

Hozzávalók:
  • 15 dkg cukor
  • 20 dkg liszt
  • 4 egész tojás (én most 3 óriás házi tojásból csináltam)
  • 1 dl olaj
  • 1 dl szénsavas ásványvíz
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 evőkanál kakaópor
Kézi habverővel összekevertem a tojást és a cukrot, majd hozzáadtam az olajat. Ezután hozzákevertem a sütőporral elvegyített lisztet, majd a szénsavas ásványvizet.
A tészta felét beleöntöttem egy közepes méretű, sütőpapírral kibélelt tepsibe. A tészta másik felébe belekevertem a kakaóport.
A fehér tésztára ráöntöttem a kakaós tésztát. A kanál végével tovább fokozhatjuk a márványosítást. Nekem ez nem sikerült túl jól, emiatt túl sok lett a kakaós rész, de sebaj. :)
A sütit az előmelegített 180°-os sütőben kb. 25-30 percig sütöttem. Nekem túl kicsi volt a tepsim, ezért szép magas lett a sütim, hústűvel figyeltem, átsül-e a közepe.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése