Rétesek

2016.  szeptember 23. Túrós

Egyelőre nem mertem belevágni a rétestészta elkészítésébe, de már lehet készen kapni a boltban, így csak a tölteléket kell saját magamnak kikevernem, mégis nagyon finom süteményt készíthetek. Azt nem tudom, eddig miért nem próbáltam ki...
Mautner Zsófi oldalán találtam a kapros-túrós verzió receptjét, most kihagytam belőle a kaprot, mert Ildi például nem szereti, és azt hiszem, megosztó lenne a társaságban.

Hozzávalók:




  • 1 csomag (20 dkg) réteslap
  • 5 dkg olvasztott vaj
  • tetejére 1 tojás
Töltelék:
  • 50 dkg jófajta túró
  • 10 dkg porcukor
  • 1 tojás
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 vaníliarúd kikapart magja (pár csepp vaníliaaroma is megfelel)
  • 1 evőkanál étkezési keményítő
A sütőt előmelegítjük 190°C-ra. Először elkészítjük a tölteléket: a túrót kikeverjük a porcukorral, tojással, reszelt citromhéjjal, a vanília magjával (vagy az aromával), az étkezési keményítővel.
A réteslapokat kettéosztjuk, amelyikkel éppen nem dolgozunk, nedves konyharuhával letakarjuk, hogy ne száradjon ki, mert akkor töredezni fog. Kiterítjük az első tésztát, ami több lapból áll. Megkenjük az olvasztott vaj felével, majd az egész felületén elosztjuk rajta a túrós töltelék felét. Két szélét behajtjuk, majd feltekerjük. Ugyanezt megismételjük az alapanyagok másik felével. 
A réteseket egy sütőpapírral borított tepsire helyezzük, a tetejüket megkenjük a felvert tojással, és kb. 20-25 percig sütjük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése