Húsos hasé

2015. április. 16. Végre egy kis sós!

Anyu mindig azt mondja, hogy nem szeretek sósat sütni. Pedig ez nem igaz, csak a sütemény számomra elsősorban édes, illetve személy szerint ebéd után mindig azt kívánom meg. :)

Vettem a legutóbbi utazásra egy újságot, egy Nők Lapja konyha desszert-et, abban találtam ezt a receptet. Már kint be voltam zsongva, hogy megcsinálhassam...

Vajas tésztát vettem a boltban fagyasztott formában, de persze lehet házit is csinálni. 500 g-os kiszerelést használtam, ahhoz egy kicsit kevésnek bizonyult a töltelék mennyisége, szerintem emeljük meg 30 dkg darált húsra.

Töltelék:

  • 1/2 fej hagyma
  • 20 dkg darált hús
  • bors
  • pirospaprika
  • olaj
  • esetleg valamilyen fűszer még, én oregánót tettem bele
A hagymát felvágtam apróra, majd kis olajon megpároltam. A húst beletettem, ízlés szerint fűszereztem a sóval, borssal, paprikával, oregánóval. Addig sütöttem, amíg a hús mindenhol kivilágosodott. Nem kell megpirítani, mert a sütőben még sülni fog.
Kihűtöttem a tölteléket, és úgy döntöttem, kicsit összepépesítem, hogy ne kis kukacok legyenek a tésztán. Botmixert használtam, szép krémes lett.


A lisztezett deszkán kinyújtottam a tésztát 2-3 mm vastagra, és 4,5 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval karikákat szaggattam. Ezeket sütőpapíros tepsibe tettem, s lekentem tojással.
Újabb 4,5 cm-es köröket szaggattam, majd ezeket 3,5 cm-es kiszúróval kiszúrtam. Az így kapott vékony gyűrűket a tepsiben levő körökre raktam, ez lett a pereme a kis fészkeknek. Szerintem lehetne kicsit nagyobb különbség a két kiszúró között, mert így elég vékonyka gyűrűk lettek, de egyelőre nem találtam jobbat.


A krémet egy kávéskanálnyival tettem a lyukakba, majd elterítettem. * A végén lekentem az egészet tojással.

A recept elég alacsony hőfokot írt, azon sütöttem a megadott ideig, de nem volt elég. Le se írom ide, hülyeség. Én 200°C-on sütöttem végül 20-25 percig őket, figyeltem, mikor kapnak színt.
Megnéztem, a tankönyv szerint 220°C körüli hőfokon kell sütni minden vajas tésztát, úgyhogy legközelebb ezen próbálkozom. Csak nem értem, hogy egy ilyen újság miért ír ekkora hülyeséget...


* A tészta nagyon feljött középen, tegyünk bele tölteléket rendesen, mindenhová jusson, úgy lesz íze!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése