Márványkuglóf 2. (olajjal)

2018. augusztus 28. Nem 10 perces kuglóf

Korábban elmentettem már ezt a receptet, mert csábító volt a neve: kuglóf 10 perc alatt. Persze szkeptikus vagyok az ilyenekkel kapcsolatban, nem véletlenül. Lehet, persze, hogy én vagyok lassú (ezt sokszor megkaptam már az életben), de nekem ez bazira nem 10 perc volt. Pláne ha beleszámítjuk a pakolást, mérést, mosogatást stb. De ettől függetlenül finom puha kuglóf lett. Szokásomhoz híven több dolgot lecseréltem/változtattam a recepten.

Hozzávalók:
  • 20 dkg liszt (én felesben használtam teljes kiőrlésűt és fehéret)
  • 20 dkg porcukor (egy részét xilittel helyettesítettem)
  • 4 tojás
  • 1 dl olaj
  • 1 dl mogyorótej (épp az volt itthon)
  • fél csomag sütőpor
  • 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 1 csipet só
A tojásokat szétválasztottam, a fehérjét kemény habbá vertem. A tojássárgákat géppel kicsit kihabosítottam, hozzáadtam a cukrot, majd a tejet és az olajat.
A lisztet, a sütőport és a sót elkevertem, majd részletekben a gépbe öntöttem a tojássárgájás masszába, és elkevertem.
A kemény tojásfehérjehabot óvatosan a tésztába kevertem.

A kuglófformát kivajaztam és beliszteztem, majd beleöntöttem a tészta 2/3-át. A maradék tésztába belekevertem a kakaóport, majd a "sárga" tésztára öntöttem, és spatulával kicsit belekavartam abba - így lesz márványos.
180°C-on 40 percig sütöttem - hústűvel ellenőriztem. Fejjel lefelé a formában hagytam kihűlni.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése