2015. március 3., Hirtelen jött ötlet
A hétvégén síelni voltunk Ausztriában, és tegnap igazi Kaiserschmarrnt ettem - számomra meglepő módon - almaszósszal. Mivel a FB-on én kezelem a császármorzsa-smarni oldalt, a tegnapi élményen felbuzdulva császármorzsa recepteket nézegettem a neten, hogy feltehessek egyet oda.
Ez után a felvezető után joggal merül fel bárkiben a kérdés, hogy akkor most miért is mákos grízpuding receptet teszek fel? Egyszerűen csak belebotlottam "szörfölés" közben itt. És mivel imádom a mákot és a grízpudingot, annyira megörültem ennek a párosításnak, hogy gyorsan meg is csináltam. Mivel Milán nincs oda a mákért, egyébként is jó, hogy most készítek ilyet, amikor nincs itthon.
Egy főre megfeleztem tehát a mennyiségeket, és persze szokás szerint a tejet rizstejjel helyettesítettem.
Hozzávalók:
- 80 g gríz
- 34 g cukor
- 15 g darált mák
- 2,5 dl rizstej
- 15 g vaj
A vaj kivételével a hozzávalókat egy kis lábosba mértem, majd melegíteni kezdtem. A legkisebb rózsán a legkisebb lángon folyamatosan kevergettem, majd amikor már jól besűrűsödött a keverék, s megfőtt a dara, belekevertem a vajat.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése