Megjelent végre a Nők Lapja Konyha Desszert újabb száma, amelyben gyümölcsös sütireceptek vannak. Fehérvárra mentem, meg akartam venni a buszállomáson az újságot, de nem találtam árust. Nórival vetettem meg, át is lapoztam gyorsan. Anyuék leszedték a meggyet a fákról, így a friss meggyhez néztem receptet, a meggyes túrófánkot választottuk meg közösen.
Andi többször csinált már sima túrófánkot, ami lekvárral nagyon finom, úgyhogy bíztam benne, hogy ízleni fog.
Hozzávalók:
- 50 dkg túró
- 2 tojás
- 24 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 4 evőkanál porcukor
- csipet só
- meggy (lásd Tapasztalatok)
A túrót a tojássárgájákkal, a liszttel, a sütőporral és a porcukorral elkeverjük. A tojásfehérjéket a csipet sóval kemény habbá verjük. A habból 2 evőkanálnyit elkeverünk a túrós masszában, majd hozzáforgatjuk a többi habot is. Óvatosan kellene, de igazából annyira tömör a massza, hogy összetörik a hab így is...
A kezünket bevizezzük, és úgy kezdjük el a gombócformázást, mert különben ránk ragad az egész. Veszünk a tésztából, azt kicsit megformázzuk, belenyomjuk a meggyet és kigömbölyítjük.
Mi melegében szerettük volna enni, így egy darabig a hűtőben pihentek a gombócok. Forró, bő olajban sütöttük ki őket, majd Anyu 100%-os meggypüréjét, illetve porcukrot tettünk rá.
Tapasztalatok:
Mi melegében szerettük volna enni, így egy darabig a hűtőben pihentek a gombócok. Forró, bő olajban sütöttük ki őket, majd Anyu 100%-os meggypüréjét, illetve porcukrot tettünk rá.
Tapasztalatok:
- Kb. 25 db gombóc lesz, tehát ennyi meggyre van szükség.
- Szerintem felesleges macera beletenni a meggyet, és nagyobb teret ad a sima fánk az ízesítésnek.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése