2018. március 4., vasárnap

Narancsos muffin

Tegnap a Fb-on jött fel ez a recept, és mivel pont vettünk narancsot a piacon, ideális választásnak tűnt vasárnapra. Nem akartam egyedül sütni, Nóri segített benne.

Hozzávalók:
  • 16 dkg finomliszt
  • 6 g sütőpor
  • 1 csipet só
  • 8 dkg cukor
  • 20 g vaníliás cukor
  • 2 db tojás
  • 1 db narancs héja és leve
  • 0,8 dl étolaj
  • 1 teáskanál citromlé

A narancsot alaposan megmossuk, szárazra töröljük, a héját lereszeljük, a levét kifacsarjuk. A recept szerint át kellene szűrni a levét, de mi beletettük a rostot is a tésztába, szerintem csak jót tesz neki.

A lisztet, a sütőport, a sót összekeverjük.

A tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral kézi mixerrel kihabosítjuk, majd részletekben beledolgozzuk a sütőporos, sós lisztet, a narancs levét, és az olajat (szerintem spatulával is megteszi). Ezután belekeverjük a citromlevet és a narancs reszelt héját.

Anyuéknak fém muffin sütőformája van, és kapszlik sem voltak itthon, ezért a sütőformát kikentük egy kevés olajjal, megszórtuk egy kis liszttel (ha szilikon, akkor ez a művelet kimarad). A tésztát belekanalaztuk a 12 mélyedésbe.
180°C-ra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük őket.


1 megjegyzés: