Hozzávalók:
- 16 dkg finomliszt
- 6 g sütőpor
- 1 csipet só
- 8 dkg cukor
- 20 g vaníliás cukor
- 2 db tojás
- 1 db narancs héja és leve
- 0,8 dl étolaj
- 1 teáskanál citromlé
A narancsot alaposan megmossuk, szárazra töröljük, a héját lereszeljük, a levét kifacsarjuk. A recept szerint át kellene szűrni a levét, de mi beletettük a rostot is a tésztába, szerintem csak jót tesz neki.
A lisztet, a sütőport, a sót összekeverjük.
A tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral kézi mixerrel kihabosítjuk, majd részletekben beledolgozzuk a sütőporos, sós lisztet, a narancs levét, és az olajat (szerintem spatulával is megteszi). Ezután belekeverjük a citromlevet és a narancs reszelt héját.
Anyuéknak fém muffin sütőformája van, és kapszlik sem voltak itthon, ezért a sütőformát kikentük egy kevés olajjal, megszórtuk egy kis liszttel (ha szilikon, akkor ez a művelet kimarad). A tésztát belekanalaztuk a 12 mélyedésbe.
180°C-ra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük őket.
Biztos, hogy ez a süti alkotásod is nagyon finom lett :)
VálaszTörlés