2017. november 5., vasárnap

Banános-csokis muffin

Ha van itthon jó kis megbarnult banán, nagyon jó ez a recept. Már többször megcsináltam ezt a receptet, de sosem pont úgy, ahogy le van írva. Nyilván kezdődik ott a módosítás, hogy tejet nem használok, de pl. a kakaó hozzáadását is mindig összekutyulom. :)

Hozzávalók:
  • 10 dkg margarin
  • 10 dkg cukor (lásd: Tapasztalatok)
  • 2 tojás
  • 2 db közepes méretű banán
  • 20 dkg liszt (teljes kiőrlésű búzaliszt és rizsliszt vegyesen)
  • 8 dkg étcsokoládé apróra vágva
  • 1 kávéskanál fahéj
  • 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • fél csomag sütőpor
  • 1 dl rizstej
A puha margarint a cukorral és a tojással egyenletesre keverjük, az érettebb banánt villával összenyomjuk és hozzáadjuk. A száraz hozzávalókat (a liszteket, a sütőport, a darabolt csokit, a fahéjat, kakaóport) összekeverjük, majd a banános masszához adagoljuk, végül a rizstejjel hígítjuk. A másik banánt kb. 1 cm vastag karikákra vágjuk. A muffin formákba egy evőkanál tésztát kanalazunk, majd ráhelyezünk egy-egy banánkarikát. A maradék tésztát a banános tészta tetején eloszlatjuk, hogy mindegyikre jusson. A sütőt 180°C-ra melegítjük, és kb. 20-25 perc alatt megsütjük a muffinokat.


Tapasztalatok:

  • Szerintem picit sok ez a cukormennyiség.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése