- 300 g finomliszt
- 200 g szobahőmérsékletű vaj
- 100 g porcukor
- 1 nagyobb tojás
- 1 evőkanál vanília aroma
- késhegynyi só
A száraz hozzávalókat elkeverjük és a vajat elmorzsoljuk benne. Hozzáöntjük a vaníliát, a felvert tojást, és mindezt összekeverjük (én fakanállal nem tudtam, kézzel gyúrtam...).
A masszát habzsákba töltjük és sütőpapírral fedett sütőlemezre karikákat formázunk belőle. (Lásd Tapasztalatok)
200°C-os sütőben kb. 10 percig sütjük, amíg színesedni nem kezd a keksz.
Tapasztalatok:
- A recept alapján készítettem, és nekem is gondot okozott a formázás, mert nem volt elég folyós a tészta. Ezért utánanéztem más oldalakon is, és kiderült, hogy ez a "dán vajas keksz" nem is szó szerinti fordítás, mivel ők "vaniljekranse"-nak hívják, tehát vaníliás keksznek.
- Az egyik blogger egy videóra hivatkozik, amiből kiderül, hogy nem kézzel kellene gyúrni vagy keverni az összetevőket, hanem géppel. Legközelebb így próbálom, szerintem tegyétek Ti is ezt!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése