Az esküvő előtti héten hazamentem pár napra, hogy kicsit kikapcsolódjak. Valahogy szóba került az Apuval szokásos reggelizésünk közben a császármorzsa. A családból csak ő meg én szeretjük, ezért nagyon ritkán ettünk, akkor is mirelitet. Én azóta csináltam magamnak többször is, és szerencsére Milán is szereti, így amikor Apu elejtette, hogy ő legutoljára gyerekkorában evett házi készítésűt, úgy döntöttem, vacsira az lesz. Nem bonyolult, de azért eltart egy darabig.
Hozzávalók:
- 100 g búzadara
- 7 g búzaliszt
- 250 ml tej (lásd: Tapasztalatok)
- 3 db tojás
- 100 g kristálycukor
Sütéshez:
- 50 g vaj
Tálaláshoz:
- porckor
- lekvár
A lisztet elkeverjük a búzadarával, majd ráöntjük a tejet. Azzal is alaposan elvegyítjük, és a keveréket egy órán át hagyjuk állni, hogy a búzadara megszívja magát nedvességgel.
A tojássárgáját kihabosítjuk a cukor kétharmadával, és hozzákeverjük a tejes keverékhez.
A tojások fehérjéjét a maradék cukorral kemény habbá verjük, majd a habot hozzákeverjük a masszához.
A vajat felolvasztjuk egy teflonos serpenyőben, és ráöntjük a masszát. Fakanállal folyamatosan kevergessük, míg szét nem esik kisebb darabokra, morzsákra, és kellőképpen meg nem pirul. Kezdetben furcsán folyós az állaga, és az gondolnád, hogy elrontottad, de nem! :)
Mi porcukorral és Anyu sárgabarack lekvárjával ettük. :)
Tapasztalatok:
- Rizstejjel is működik.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése